Nieuws

Examen Hoogezand 14 april 2024

Op 14 april 2024 organiseerde Kringgroep Hoogezand een examen onder leiding van keurmeester A. Polok. Drie van onze leden waren hier deelnemer. Helaas had Boogie van Jacqueline niet genoeg concentratie op het spoor en Marley van Kars vond het niet nodig op het loscommando te reageren. Lianne is met zowel Nephthys als Ares geslaagd voor respectievelijk VZH en IGP2.

WK Speuren 10 t/m 14 april 2024

Monica heeft zich met Magic gekwalificeerd voor het WK Speuren die dit jaar in Mecklenburg-Vorpommern – Duitsland gehouden is. De omstandigheden waren enorm zwaar. Arie was coach van het Nederlandse team.

NKK 30 en 31 maart 2024

Monique en Luna hebben op 30 en 31 maart meegedaan aan het Nederlands Kringgroep Kampioenschap te Schijndel. Zij wilden zich hier kwalificeren voor de Universal Sieger 2024 die dit jaar in Frankrijk gehouden wordt. Helaas dacht Luna hier anders over en hebben ze de kwalificatie niet kunnen behalen. Nu staat het PAK (Provinciaal Africhtingskampioenschap) Groningen/Friesland als eerste op de agenda. Deze wordt gehouden op 28 april 2024 bij Kringgroep Hoogezand.

16 en 17 maart 2024

Arie en Monica hebben op 16 maart 2024 meegedaan aan het speurexamen bij NVBH KG Limbra te Harpel. Beide zijn hier geslaagd voor hun SpH2 examen. Op zondag hebben Arie en Monica meegedaan met het speurexamen bij AG Varsseveld. Beide weer geslaagd. Op dezelfde dag heeft Minke met Yuki haar VZH-examen gehaald bij HSV Hoogkerk.

Gouden Speurlijn 2024 Uitslagen

Ondanks onbestendige weersomstandigheden is de Gouden speurlijn op 10 februari 2024 afgesloten met een laatste speurdag onder leiding van keurmeester R. Immers. Op 13 januari keurde A. Stam en op 3 februari keurde I. Sanders. Twee van onze leden behaalden een 2e plaats. Lianne met Ares in de IGP2-klasse en Monica met Magic in de IGP3-klasse.

Gouden Speurlijn bij Kringgroep Frisiana

Arie, Lianne en Monica doen mee aan de Gouden Speurlijn die wordt georganiseerd door Kringgroep Frisiana te Leeuwarden. Op 6 januari 2024 was de aftrap. De omstandigheden waren vanwege de weersomstandigheden van de laatste maanden niet eenvoudig. Monica behaalde 90 punten in de IGP3 klasse en Lianne 81 in de IGP2 klasse. Helaas had Vasco van Arie te weinig motivatie en hij eindigde met 11 punten in de IGP3 klasse. Keurmeester T. Hop.

NK speuren Rottweilers 2023

Rottweiler Werkgroep Emmen e.o. organiseerde dit jaar het NK speuren voor Rottweilers op 26 november 2023. Arie deed hier aan mee met zowel Amboss als Vasco. Amboss speurde 85 punten bij elkaar (2e plaats) en Vasco speurde 76 punten bij elkaar en behaalde daarmee een 3e plaats.

Interland België – Nederland

Monique heeft zich met Luna geselecteerd als reserve voor de Interland België – Nederland. Doordat er iemand van het team uitviel, mochten Luna en Monique toch meedoen. Helaas konden ze in de 2 maanden voor de Interland vanwege een spierblessure bij Luna geen trainingsuren maken en verliep het evenement niet erg goed, met uiteindelijk een diskwalificatie op afdeling C.

Examen bij Rottweiler Werkgroep Emmen e.o. op 19 november 2023

Op 19 november hebben Arie en Monica deelgenomen aan het examen bij Rottweiler werkgroep Emmen e.o. Beide hebben een deelcertificaat speuren gehaald als voorbereiding op deelname aan de Gouden Speurlijn bij Kringgroep Frisiana. Arie had met Vasco 88 punten in DCIP2A en Monica had 87 punten met Magic in DCIP3A.

Examen 12 november 2023

Op zondag 12 november hebben we een examen georganiseerd onder leiding van keurmeester R. Immers. Helaas had het in de week en de zaterdag ervoor behoorlijk geregend en waren de speurvelden dus ook enorm zompig. Tijdens het examen was het weer uitstekend. We hadden een mooi deelnemersaantal en ook over bezoekers niet te klagen. Niet voor iedereen het gewenste resultaat, maar toch een mooi evenement. Foto’s zijn te vinden in ons foto-album.

Jan Willem met Daily in actie voor SpH V

Corton Bokaal 4 november 2023

Mark heeft het lange werk mogen verzorgen op de Corton Bokaal 2023 te IJsselmuiden. Foto’s in ons foto-album (© Jan Redder van pics4dogs).

IJsselmuiden (Netherlands) Jan Westebring & Donar v Hagerlo Photo Copyright Jan Redder

NBG NI&VK 21 en 22 oktober 2023

Mark heeft het afstandstellen op het NBG NI & VK 2023 te Harderwijk mogen verzorgen. Het was een leuke wedstrijd onder mooie weersomstandigheden. Het kampioenschap werd gewonnen door Janette Machiela met Ace van Avendia.

WK IFR, IGP & IFH Rottweilers Tsjechië

Arie heeft met Amboss meegedaan aan het WK in Tsjechië dat van 16 t/m 21 oktober 2023 plaats heeft gevonden in Tsjechië. Tevens was hij coach van het Nederlandse Speurteam.

Vereniging in rouw

Helaas hebben wij op zaterdag 30 september 2023 afscheid moeten nemen van ons trainingsmaatje Jos. Wat zullen wij zijn humor en kennis van honden gaan missen

Nieuwe foto’s toegevoegd aan het foto-album

Examen in Enkhuizen 17 september 2023

Monica heeft met Magic in de stromende regen 99 punten gescoord op het examen in Enkhuizen in de discipline SpH2.

Noorder Clubmatch Hoogezand 9 augustus 2023

Lianne heeft het weer gedaan. Ze heeft met Luna een ZG1 gehaald op de Noorder Clubmatch in Hoogezand.

WUSV Universal Sieger 2023 te Sursee – Zwitserland

Mark, Monique, Lianne en Luna zijn op 9 juli 2023 afgereisd naar Sursee – Zwitserland voor de WUSV Universal Sieger 2023 te Sursee. Wat een belevenis! Monique en Luna zijn op alledrie de onderdelen geslaagd en hebben (dankzij Lianne) een U(itmuntend) gehaald op de exterieurkeuring die ook onderdeel is van dit evenement. Foto’s zijn te zien in het foto-album.

Bartje Bokaal 18 juni 2023

Monique heeft met Luna meegedaan aan de Bartje Bokaal te Assen. In de hitte helaas geen super resultaat en dus niet geslaagd op afdeling A. Toch een leerzame dag gehad. Keurmeesters R. de Jong (op A) en B. Kleinhesselink (op B en C). Pakwerkers Marthijs Henkelman Zakrzewski (kort) en Mark Venema (lang). Theo was wedstrijdleider op afdeling A. Op dezelfde dag deden Arie en Monica mee met een SpH-examen bij AG Varsseveld e.o. Arie haalde met Amboss 87 punten. Met Vasco 70. Monica had met Magic 90 punten. Keurmeester A. van der Meijden.

Intraining voor de Universal Sieger 9 juni 2023

Op 9 juni 2023 vond in Heeswijk-Dinther de gezamenlijke training van het team dat is geselecteerd voor deelname aan de WUSV Universal Sieger te Sursee – Zwitserland van 13 t/m 16 juli 2023 plaats. De deelnemers ontvingen hier hun teamkleding en kregen de kans om te trainen in een stadion. Ook het voorbrengen werd getraind. Natuurlijk was het Universal team van Luna (Mark en Lianne) ook aanwezig.

Het Universal Team
Luna’s WK Team

Verrassing

De foto van Boomer is geselecteerd om op de voorpagina van het VDH blad te staan. Foto gemaakt door Framed by D.

Examen Hoogezand 4 juni 2023

Op 4 juni 2023 hebben onze leden Kars en Jacqueline meegedaan met het examen bij Kringgroep Hoogezand. Keurmeester A. Stam. Kars deed met Marly mee voor het deelcertificaat IGP1A (74 punten) en Jacqueline met Boogie voor de deelcertificaten IGP1A (94 punten) en IGP1C (90 punten).

Aandacht voor de uitleg van de keurmeester

Examen HSV De Monden 3 juni 2023

Arie en Monica hebben met Amboss, Vasco en Magic deelgenomen aan het examen bij HSV De Monden. Allen voor SpH2. Keurmeester R. Immers. Arie met Amboss 92 punten, Monica met Magic 100 punten (!) en Arie met Vasco behaalden 80 punten.

Karakterbeoordeling 28 mei 2023 bij Frisiana

Op 28 mei heeft Mark met Boomer meegedaan aan de karakterbeoordeling bij Kringgroep Frisiana. Hij ontving hier een mooi keurrapport. Ook zijn zusje Bonnie deed mee. Keurmeester P. Nefs.

Boomer en Bonnie

PAK Groningen/Friesland 23 april 2023

Monique en Luna hebben op 23 april 2023 meegedaan aan het gezamenlijke PAK Groningen/Friesland, dit keer georganiseerd door Kringgroep Frisiana te Leeuwarden. Helaas maar een heel klein deelnemersveld. 3 deelnemers vanuit Friesland en 3 deelnemers uit de provincie Groningen. Monique en Luna behaalden hier tot hun eigen verbazing de 1e plaats (van de deelnemers uit Groningen) en mogen zich een jaar lang Gronings Kampioen noemen. Mark heeft qua pakwerk het afstand stellen mogen verzorgen.

NKK 25 en 26 maart 2023

Op 25 en 26 maart 2023 hebben Monique en Luna meegedaan aan het Nederlands Kringgroep Kampioenschap in Rotterdam, waar ook de selectie voor de WUSV Universal Sieger plaats vond. Zaterdag het speuren met straffe wind. Zondag appèl, manwerk en de exterieurbeoordeling, waar Luna dankzij voorbrengster Lianne Bolhuis een heel mooi keurbericht kreeg. Monique en Luna zijn geselecteerd voor het Nederlandse team voor de Universal Sieger in Zwitserland in juli 2023. Meer foto’s in het foto-album.

Trots

1e Pré wedstrijd 4 en 5 maart 2023

Monique heeft met Luna meegedaan aan de 1e pré wedstrijd van de VDH die gehouden werd bij Kringgroep Assen en haar doelstelling (slagen op alle 3 onderdelen) behaald.

Noorder Clubmatch 3 augustus 2022

Op 3 augustus 2022 heeft Monique met Luna meegedaan aan de Noorder Clubmatch bij Kringgroep Hoogezand. Lianne heeft Luna naar een ZG2 kunnen brengen, wat nog een hele prestatie was gezien de hitte.

Pokalwettkampf Krummhörn 11 juli 2022

Op 11 juli 2022 hebben Jacqueline en Monique meegedaan aan de Pokalwettkampf bij OG Krummhörn. Jacqueline heeft hier verdienstelijk een 2e plaats gehaald. Het pakwerk werd verzorgd door Mark.

Bartje bokaal 19 juni 2022

Monique heeft op 19 juni 2022 meegedaan aan de Bartje bokaal bij Kringgroep Assen. Theo was op deze wedstrijd één van de spoorleggers. Zoals altijd was het een gezellige wedstrijd, waarbij zelfs de weergoden ons gunstig gestemd waren. Meer foto’s in het foto-album.

PAK Groningen 2022

Onze kringgroep mocht in samenwerking met het Provinciaal Bestuur van de VDH Groningen het Provinciaal Africhtingskampioenschap organiseren. Helaas slechts het minimum aantal van 4 deelnemers, maar desalniettemin een enorm geslaagde en door het massaal toegestroomde publiek ook een enorm gezellige dag. Keurmeester: J. Beck, spoorlegger: M. Brunink, pakwerkers: Marthijs Henkelman Zakrzewski en Sven Groot Koerkamp. Foto’s zijn te vinden in ons foto-album Foto’s gemaakt door Diana Schuiling-Slagter. Uitslag:

J. van de BergMadox (IGP 1)93-93-86 – 272
M. VenemaLuna5-92-90 -187
T. van der PoelGino91-80-82-253
M. WiersmaRoef97-88-96-282

Examen 7 november 2021

Ons examen van vandaag is voor de meeste deelnemers goed, voor sommige zelfs uitstekend verlopen. Helaas 1 deelnemer die het niet gehaald heeft. Het examen werd gekeurd door de heer A. Stam, spoorlegger was L. Lauxen, pakwerker M.D. Venema. Foto’s volgen later.

Bartje Bokaal 2021

Monique en Luna hebben meegedaan aan de Bartje bokaal op 20 juni 2021 bij Kringgroep Assen. Keurmeesters: afd. A: A. Matekovic, afd. B en C: H. Hengelman. Ze zijn geslaagd voor alle 3 de onderdelen en hebben wedstrijdervaring opgedaan. Meer foto’s in het foto-album.

Examen 6 juni 2021 bij HSV Hoogkerk

Monique heeft met Luna op 6 juni haar IGP3 gehaald bij HSV Hoogkerk. Keurmeester A. Stam. Foto’s in het foto-album.

Examen 30 mei 2021 bij GHSV De Gideon

Theo heeft met Gino op 30 mei bij GHSV Gideon zijn IGP3 gehaald onder keurmeester T. Hop. Helaas zonder toeschouwers en gemaakte foto’s.

Training 31 januari 2021

Vandaag weer eens wat foto’s gemaakt tijdens de training. Zie ons foto-album.

Examen bij Kringgroep GHSV Gideon 1 november 2020

Vandaag zijn zowel Theo als Monique geslaagd voor hun IGP-2 examen bij GHSV Gideon. Keurmeester A. Stam. Meer foto’s in het foto-album.

Examen bij Kringgroep Assen 4 oktober 2020

Vandaag zijn zowel Theo als Monique geslaagd voor hun IGP-1 examen bij Kringgroep Assen. Keurmeester H. Hengelman. Foto’s in het foto-album.

Examen 27 september 2020

Op 27 september 2020 heeft de hond van Jos het Speurhond 1 examen behaald bij HSV De Monden. Keurmeester: A. van der Meijden.

11 en 12 september 2020

Jan Willem is met Daily afgelopen weekend geslaagd voor zowel UV als VZH.

Foto’s training 12 juli  2020

Foto’s van onze training van 12 juli 2020 zijn te vinden op de link in ons foto-album.

Gepland examen op 22 maart 2020

VDH Kringgroep HDC Bareveld organiseert op 22 maart 2020 een IGP-SpH examen. Keurmeester: H. Hengelman. Update: vanwege de Corona-uitbraak is dit examen helaas niet doorgegaan. Zodra wij weer toestemming krijgen, zullen we een nieuw examen plannen.

Examen 30 november 2019

Op zaterdag 30 november 2019 heeft Theo met zijn Gino deelgenomen aan het examen bij HSV de Monden te Nieuw Weerdinge. Hij heeft hier zijn SpH1 examen behaald met 98 punten.

Zondag 10 november 2019

Eildert heeft met Maus zijn IGP2 examen gehaald bij SV OG Thüle in Duitsland.

Jurrie en Minke hebben een deelcertificaat speuren gehaald bij Kringgroep Assen onder keurmeester H. Hengelman. Jurrie scoorde voor IGP2 afd. A 87 punten (helaas 1 voorwerp overlopen) en Minke scoorde voor IGP1 afd. A 96 punten.

Foto’s training 23 juni 2019

Vandaag tijdens de training weer een paar foto’s gemaakt. Zie ons foto-album.

Examen bij Kringgroep Assen op 16 juni 2019

Monique heeft bij Kringgroep Assen op 16 juni 2019 met Luna haar VZH gehaald onder keurmeester Ad van Yperen. Mark heeft tijdens dit examen het pakwerk mogen verzorgen.

Foto’s training 6 januari 2019

Zie foto-album.

Nieuwe foto’s

Foto’s toegevoegd van de training van 4 november 2018. Zie foto-album.

Noorder Clubmatch 8 augustus 2018

Op 8 augustus 2018 hebben Maus van Tweelerland en Luna vom Regnitztal meegedaan aan de Noorder Clubmatch te Sappemeer. Maus heeft een verdienstelijke ZG7 gehaald in een zeer sterke klasse. Luna haalde een ZG2 in de langstokhaar klasse.

 

Bezoek HSV De Monden 5 augustus 2018

Op 5 augustus kregen we bezoek van enkele leden van HSV De Monden. Zeker voor herhaling vatbaar als het niet meer zo warm is.

  

Examen bij Kringgroep HSD Delfzijl 17 juni 2018

Op 17 juni hebben 2 van onze leden meegedaan aan het examen bij Kringgroep HSD Delfzijl. Jurrie ging met Ravec op voor deelcertificaat IPO1 afd. A. En Mark ging met Evi op voor deelcertificaat IPO3 afd. B. Beide combinaties zijn geslaagd. Mark heeft tevens het manwerk verzorgd. Keurmeester was A. Stam. Minke en Simone hebben als witte hond gelopen. Foto’s (gemaakt door Geertje en Harma van HSD Delfzijl) te vinden in ons foto-album.

Lezing Kind & Hond 22 juni 2018

Het Provinciaal Bestuur van de VDH Afdeling Groningen organiseert op vrijdag 22 juni 2018 een Lezing Kind & Hond bij Kringgroep Bareveld. Deze lezing wordt gegeven door Esmeralda Louwes. Aanvang 20.00 uur.

PAK Groningen 15 april 2018

Op 15 april vond het PAK Groningen plaats bij Kringgroep Hoogezand. Keurmeester Arie Stam. Pakwerkers Leon Oosting en Jack Stienstra. Onze leden Cynthia en Mark hebben hier aan meegedaan. Foto’s van fotograaf Martine Hamar de la Brethonière te vinden in ons foto-album.

Uitslag:

IPO 1

 1. Rutger Meems met Oban van de Eshorst – 71 – 95 – 96 = 262
 2. Caroline Ehrlander met Ängsbacken Japp – 80 – 70 – 90 = 240
 3. Cynthia Farenhorst met Xano van de Wolferskroon – disq op C

IPO 3

 1. Roy Immers met Harrie von Schwarzen Abt – 97 – 90 – 91 – 278
 2. Frits Wolt met Brittney (Bo) van Pauwkes – 90 – 87 – 91 – 268
 3. Mark Venema met Evi vom Kastanien Hof – 99 – 87 – 80 – 266
 4. Bennie Pesman met Maya van de Eshorst – 94 – 90 – 80 – 264
 5. Eelke van der Velde met Mike (Lee) von Mühlenknapp – disq op B

Examen bij Kringgroep Roswinkel 28 oktober 2017

Simone heeft met Lotte haar VZH examen gehaald bij Kringgroep Roswinkel. Keurmeester H. Gerdes.

UV examen bij Kringgroep Assen 10 september 2017

Zowel Simone als Tamara hebben op 10 september 2017 meegedaan aan het UV examen dat georganiseerd werd door Kringgroep Assen. Beide dames en hun honden (Lotte en Lambik) zijn geslaagd.

Holland Cup 12 augustus 2017 bij HSV Hoogkerk

Op 12 augustus 2017 vond de 19e editie van de Holland Cup plaats bij HSV Hoogkerk. Keurmeesters: A. A. Hop, B. W. Spies, C. B. Kleinhesselink. Uitslag: 1. José Stienstra (286 pnt), 2. C. Polhout (283 pnt) en 3. Denise Tesink (281 pnt). 

 

 

Rudolf Bax bokaal 24 juni 2017 bij Kringgroep Bolsward

Op 24 juni was de Rudolf Bax bokaal bij Kringgroep Bolsward. Keurmeester T. Hop. Henk van der Sluis werd 1e met 276 punten. Bennie Pesman 2e met 270 punten en Co How 3e met 251 punten. Mark verzorgde hier het korte werk. Theo Elgersma verzorgde het lange werk.

Open Dag Ortsgruppe Krummhörn 17 juni 2017

Op 17 juni zijn we met onze leden naar de Open Dag van Ortsgruppe Krummhörn geweest. Er werden diversen demonstraties gegeven, waaraan door onze leden natuurlijk spontaan werd meegedaan. Foto’s van deze dag staan in het foto-album.

Bartje Bokaal bij Kringgroep Assen op 21 mei 2017

Op 21 mei 2017 werd bij Kringgroep Assen wederom de Bartje Bokaal georganiseerd. Henk met Charly en Tamara met Spike hebben hier aan meegedaan. Mark verzorgde het korte werk tijdens het pakwerk. Keurmeesters: A – A. Stam, B – G. List, C – W. Spies. Een mooie 1e plek voor Denise Tesink met Latoya. Henk van der Sluis werd 2e en Toon Hop 3e.

PAK 30 april 2017

Op 30 april vond het PAK Groningen plaats bij Kringgroep HSD Delfzijl. Keurmeester was A. Stam. Rutger Meems verzorgde het korte werk en Mark het lange werk.

Foto’s van dit evenement staan in het foto-album (© Kringgroep Delfzijl en Martine).

Uitslag:

IPO2:
1e - Tamara Stoop met Spike - 222 punten

IPO3:
1e - Bert van der Veen  met Guppie - 280 punten
2e - Bennie Pesman  met Maya - 274 punten
3e - Frits Wolt met Bo -  267 punten
4e - Henk Westermolen met Charly - 257 punten
5e - Roy Immers met Harry - 240 punten
6e - John van der Berg met Billy - 227 punten

Kringgroep Kampioen 2017 is wederom Kringgroep Bareveld.

 

29 april 2017

Op 29 april vond het PAK Friesland plaats. Keurmeester: Arie Stam. Mark heeft hier het korte werk mogen verzorgen. Theo Elgersma verzorgde het lange werk. Gefeliciteerd Jannet Machiela met het behalen van een 1e plaats. Geesje van der Zweep met de 2e plaats en Douwe Poelstra met de 3e plaats. Foto’s van dit evenement zijn te vinden het foto-album (© Annette van der Wal).

23 april 2017

Op 23 april 2017 organiseerde Kringgroep Hoogezand de Fokgeschiktheidskeuring in combinatie met een jonge-honden-dag. Zowel Max van Tweelerland van Simone en Lynn (Pialotta vom Osterberger-Land) van Els hebben aan de jonge-honden-dag meegedaan. Een verdienstelijke 1e plaats voor zowel Max als Lynn.

2 april 2017

Op 2 april 2017 hebben Lucas en Cas meegedaan met het speurhondexamen bij Kringgroep HSD Delfzijl. Keurmeester S. Kwak. Lucas heeft meegedaan met Mbello en Alva. Cas met Hannah. Mbello heeft 82 punten gehaald. Alva 92 en Hannah 95 punten. Meer foto’s zijn te vinden in het foto-album.

12 maart 2017

Op 12 maart 2017 heeft Johanna nogmaals haar VZH gehaald tijdens het examen bij Kringgroep Assen onder keurmeester H. Hengelman. Ook Lucas heeft hier meegedaan met Alva. Hij ging op voor SpH2 en is met 90 punten geslaagd.

20140216 (14)

Simone heeft op dezelfde dag haar Lotte uitgebracht tijdens de clubmatch in Overdinkel. Lotte heeft hier in de jeugdklasse teven een SG7 gehaald onder keurmeester Ludwig.

16996172_1870740343202316_6210193860975469977_n

Examen 4 maart 2017 bij OG Krummhörn

Johanna heeft met Haika meegedaan aan het examen op 4 maart 2017 bij OG Krummhörn. Zij hebben hier hun VZH gehaald onder keurmeester Stets.

17017181_613642625496310_8013222965415964713_o

Pakwerkersdag 15 januari 2017

Onze pakwerkers Mark en Dennis hebben beide meegedaan aan de pakwerkersdagen op 15 januari bij Kringgroep Nijmegen. Dennis heeft zijn C-licentie gehaald en Mark heeft zijn B-licentie geprolongeerd. Het was weer een gezellig weekend, waar onze leden in grote getale zijn komen aanmoedigen. Met dank aan de hondengeleiders die hun honden voor de jongens beschikbaar hebben gesteld. Meer foto’s zijn te vinden op onze foto-pagina.

15972563_591405957719977_8741044657724085633_o     15975312_1820869111486250_5812563855247380759_o

NK speuren 3 en 4 december 2016

Ons lid, Cas Dijk, heeft zich gekwalificeerd voor het NK speuren. Wij wensen hem en Hannah natuurlijk erg veel succes.

Uitslag IPO-examen 13 november 2016

Op 13 november 2016 heeft onze vereniging een IPO-examen (SpH, IPO, VZH) georganiseerd. Keurmeester was Ben Ekhart.

Uitslagen:
M. Hoving         Ghazi van Liedehof         VZH  Afgewezen     Onv.
L. Lauxen         Mcodah Z Jirkova Dvora       VZH  50        G
M. Hamar de la Brethonière Bizzy van Romantos Hoeve      VZH  52        G
C. Farenhorst-Slagter   Xano van de Wolferskroon      VZH  55        ZG
H. Dijksterhuis      Santos van Hamersslag       IPO2  87 88 90 265  G
T. Stoop          Uran van Arjakjo          IPO2  90 75 80 245  G
H. Westermolen       Eens van de Wiersdijk       IPO3  97 85 91 273  ZG
C. Dijk          Hannah van the Seven Bridges Road SpH2  96        U
M. Venema         Evi vom Kastanien Hof       SpH2  90        ZG

Noorderlichtbokaal in Jubbega 18 september 2016

Op 18 september werd de Noorderlichtbokaal gehouden bij HSV Vooruit te Jubbega. Mark heeft hier het lange werk voor zijn rekening genomen. Het was een zeer geslaagde dag met een mooi deelnemersaantal. Meer foto’s zijn te vinden in ons foto-album.

dsc_0283

Bezoek HDG De Hondsrug uit Emmen 7 augustus 2016

Op 7 augustus hebben de leden van HDG De Hondsrug uit Emmen bij ons getraind. Het was een gezellige en leerzame dag. Meer foto’s zijn te vinden in ons foto-album.

IMG-20160807-WA0009

Noorder Clubmatch 3 augustus 2016

Opnieuw een VB1 voor Lotte van Tweelerland. Dit keer op de Noorder Clubmatch te Sappemeer.

Simone met Lotte

 

Bezoek HSV Hoogkerk 24 juli 2016

Op 24 juli hebben we bezoek gehad van HSV Hoogkerk. Het was een enorm gezellige dag en zeker voor herhaling vatbaar. Zelfs het weer speelde mee. De honden hadden deze dag keuze uit 3 pakwerkers, te weten Leon Oosting, Jack Stienstra en Mark Venema. Jongens, bedankt dat jullie je op deze warme dag zo hebben ingezet voor alle aanwezige honden! Meer foto’s zijn te zien in ons foto-album (© Martine en Maaike).

IMG_3601

Clubmatch Roswinkel 2 juli 2016

Simone heeft opnieuw met haar Lotte van Tweelerland een VB1 gehaald tijdens de Clubmatch op 2 juli 2016 te Roswinkel.

www.trijn-fotografie.nl-040

Jonge Honden Dag 26 juni 2016

Simone heeft met haar Lotte in de klasse Teven 4-6 maand een VB1 gehaald tijdens de Jonge Honden Dag op 26 juni 2016 bij Kringgroep Frisiana te Leeuwarden. Keurmeester: Anja Boonemmer.

13501844_1213205592064208_1786980760079253882_n

Hedde Heidingabokaal 18 juni 2016

Henk heeft met Charly deelgenomen aan de Hedde Heidingabokaal bij Kringgroep Frisiana te Leeuwarden. Mark heeft hier het korte werk verzorgd. Voor foto’s van dit evenement, zie ons foto-album.

dsc_1746

Bartje bokaal 2016

Op 15 mei 2016 heeft Mark op de Bartje bokaal te Assen het lange werk mogen verzorgen.

(met dank aan Jeanette Bout voor de foto’s van Rien Verkade met Killian vom Parchimerland en Joke Verkade met Jersey de la Rouquine).

13235581_1063333210399703_149150656773523325_o  13235613_1063332723733085_8063414971296599259_o  13245474_1063333267066364_6808094225085043812_n

 

Aankeuring Emden

Op 7 mei 2016 zijn zowel Kane als Evi aangekeurd voor levensduur door dhr. Erdmann te Emden.

 

Examen bij Kringgroep Hoogezand

Tamara heeft met Spike meegedaan aan het examen bij Kringgroep Hoogezand op 17 april 2016. Zij hebben hier hun IPO1 gehaald.

Tamara IPO1

 

Examen bij Hondensport Musselkanaal

Cas heeft met Hannah op 16 april 2016 SpH 2 examen gedaan bij Hondensport Musselkanaal. Zij zijn hier geslaagd met 95 punten.

 

PAK Groningen/Drenthe 2016

Henk met Charly en Monique met Evi hebben meegedaan aan het PAK Groningen/Drenthe 2016. Henk met Charly kwamen uit in de IPO2 klasse en Monique met Evi in de IPO3. Zij zijn Kringgroep Kampioen van de provincie Groningen geworden. We hebben weer genoten van een prachtige dag hondensport, mede dankzij de perfecte organisatie van Kringgroep HSD Delfzijl, het faire keuren van keurmeester Ben Ekhart, het prachtige weer en de aanwezige supporters. Meer foto’s zijn te vinden in het foto-album.

Kringgroep kampioen

Examen Krummhörn 12 maart 2016

Op zaterdag 12 maart 2016 hebben 3 van onze leden meegedaan aan het IPO-examen dat werd gehouden bij Ortsgruppe Krummhörn. Keurmeester was Heinz-Jürgen Stets.  Henk heeft met Charly zijn IPO2 gehaald en gaat nu volop in training voor IPO3. Tamara heeft haar VZH kunnen verbeteren, examenervaring kunnen opdoen en traint nu voor IPO1. Mark heeft het pakwerk op dit examen voor zijn rekening genomen. De in grote getale meegereisde supporters hebben mogen genieten van een mooie dag hondensport. Mede ook te danken aan het prachtige weer en de prima verzorging van de inwendige mens door Ortsgruppe Krummhörn.

Tamara Mark Henk speuren

 

Pakwerkersdagen 16 en 17 januari 2016

Onze pakwerker Mark heeft op de landelijke pakwerkersdagen in Nijmegen zijn B-licentie geprolongeerd. Met dank aan Herma Cornelissen voor de prachtige foto’s.

12540623_871916639573380_6046604179521167722_n (1)